Sūriai

Olandija

Olandai yra tikra sūrių valgytojų šalis. Olandijoje rasite įvairių tipų ir dydžių sūrių. Oalndiškas sūris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, šiuose sūriuose yra daug baltymų ir kalcio.

„Gouda“

„Gouda“ brandintas 48 mėn. Šis “Gouda” sūris yra stipraus skonio, juntamas riešutų ir karamelės skonis, dėl ilgo brandinimo taip pat pajusite druskos kristalus. Puikiai dera su geru raudonu vynu arba tamsiu alumi.
Sudėtis: Riebalai 48 %, pasterizuotas karvės pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D.

„Maasdammer Holey“

„Maasdammer Holey“ sūris tikroji olandų klasika! Brandinimo metu susidaro oro burbuliukai dėl kurių sūryje susidaro skylės. Dėl savo išskirtinio saldaus skonio šis sūris tapo populiarus sūrių mėgėjų. „Maasdammer“ sūris brandinamas apie 8-10 savaičių. Dėl savo saldumo šį sūrį ypač mėgsta vaikai.
Sudėtis: Riebalai 48%, pasterizuotas karvės pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D.

„Old Friends“

„Old Friends“ sūris yra subtilaus skonis. Ragaujant šį sūrį pajusite kreminį skonį. „Old Friends“ sūris brandinamas 12 mėnesių, brandinimas suteikia šiam sūriui turtingą skonį.
Sudėtis: Riebalai 48%, pasterizuotas karvės pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D.

Raudonojo Pesto sūris

Raudonojo Pesto sūris – be įprasto Gouda sūrio, šiame sūryje yra raudonojo pesto, baziliko, pomidorų, paprikų, kedro riešutų, parmezano ir alyvuogių aliejaus. Sūris brandinamas natūraliai nuo 6 iki 10 savaičių. Raudonojo Pesto sūris išsiskiria savo ryškia, spalvinga raudona spalva.
Sudėtis: Riebalai 50%, pasterizuotas pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D, bazilikas, kedro riešutai, parmezanas ir alyvuogių aliejus.

„Blue de Graven“

„Blue de Graven“ – tai mėlynasis sūris. Šis ypatingos kokybės sūris iš Olandijos yra tikras nugalėtojas tarp mėlynųjų sūrių. Sūris yra gaminamas iš fermento skirto vegetarams.
Sudėtis: Riebalai 60%, pasterizuotas karvės pienas, vegetariškas fermentas, druska, pieno rūgšties bakterijos, mėlynasis pelėsis.

Žaliojo pesto sūris

Žaliojo pesto sūris – pusiau subrendęs „Gouda Green“ pesto suris su bazilikais, kedro riešutais, permezanu ir alyvuogių aliejumi. Sūris natūraliai brandinamas apie 6-10 savaičių.
Sudėtis: Riebalai 50%, pasterizuotas pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D, bazilikas, kedro riešutai, parmezanas ir alyvuogių aliejus.

„Rembrandt“ sūris

„Rembrandt“ sūris – šis sūris yra apdovanotas tarp „Rembrandt“ sūrių Olandijoje. Jis turi tvirtą tekstūrą, turtingą ir aštrų skonį. Natūraliai brandinamas +/- 10 mėnesių.
Sudėtis: Riebalai 48%, pasterizuotas karvės pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D.

Sūris su Trufeliais

Sūris su Trufeliais – tai ypatingo skonio sūris. Trumai sūriui suteikia labai ryškų skonį. Pusiau subrendęs „Gouda“ sūris, natūraliai brandinamas 8-10 savaičių, todėl jis lengvas ir kreminis. Šiame sūryje yra dedami tikri triufeliai.
Sudėtis: Riebalai 48%, nepasterizuotas karvės pienas, šliužo fermentas, druska, vitaminai A, B ir D, triufelis.

„Vermeer“ sūris

„Vermeer“ sūris - geriausias sūris pasaulyje. 2012 m. "Vermeer" sūris buvo išrinktas skaniausiu sūriu tarptautiniame sūrio konkurse. Šis sūris nėra toks riebus ir sūrus kap daugelis kitų olandiškų sūrių. Jis natūraliai subręsta, būtent tai jam suteikia nuostabų skonį. Brandinamas 9-11 mėnesių.
Sudėtis: Riebalai 30%, pasterizuotas karvės pienas, šliužo fermentas, druska, pieno rūgštis, vitaminai A, B ir D.

Ispanija

Beveik tūkstantmetį Ispanijoje gaminami kokybiški sūriai. Ispanijoje gaminama daugiau nei šimtas rūšių sūrių. Didelės teritorijos, klimato įvairovė, skirtingi kraštovaizdžiai ir ganyklos leidžia pagaminti puikaus skonio Ispaniškus sūrius.

Pecorino Manchego D.O.P.

Pecorino Manchego D.O.P. – Viejo – 2015 m. šis sūris buvo apdovanotas aukso medaliu Pasaulinio sūrių apdovanojimuose. "Queso Manchego" - sūris, pagamintas Ispanijos centrinėje dalyje, Kastilijos ir Mančos regione. Pecorino sūris išsiskiria savo maloniu skoniu, aromatu. Brandintas 12 mėnesių.
Sudėtis: pasterizuotas pienas.

Italija

Italija garsėja daugybe skanių sūrių, bene garsiausias ir labiausiai garsinantis Italija sūris yra Parmigiano Reggiano. Tik Parmos regione gaminamas sūris gaminamas virš 100 metų.

Parmigiano Reggiano D.O.P. sūris

Parmigiano Reggiano D.O.P. sūris – tai sūris karalius. Mes siūlome 24 ir 36 mėnesius brandintą Parmigiano Reggiano.

Užsakymai, konsultacijos tel. nr. +370 69660061