Tinklaraštis

vasario 5, 2018

Sūrių karalius – Parmigiano Regiano

Parmigiano sūrio istorija sena kaip ir pats sūris, jis skaičiuoja jau 9-tą amžių. Šis sūris ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje rado labai garbingą vietą ant stalo ir jau vadinamas sūrių karaliumi. Šis sūris pradėtas gaminti maždaug XVIII a., tais laikais jį valgė Romos imperatoriai, popiežius ir kiti aukšto […]
lapkričio 2, 2017
actas-meatpoint.lt

Ypač tyras alyvuogių aliejus: Spalva, kvapas, skonis

Kaip dažnas lietuvis savo virtuvės neįsivaizduoja be bulvių ar svogūnų, taip italai savo virtuvės be alyvuogių aliejaus. Jie jį naudoja kasdien ir visur. Mes, lietuviai, mėgstame naudoti įvairius aliejus: saulėgrąžų, moliūgų, rapsų, sėmenų ir t.t. Pastebiu, kad mūsų tautiečių bei mano draugų virtuvėje vis dažniau įsitvirtina alyvuogių aliejus! Kaip jau […]
spalio 30, 2017

Artėjančios Kalėdos: džiaugsmas ar galvos skausmas?

Atrodo šventės ateina net neišėjusios. Čia vienos Kalėdos čia žiūrėk jau kitos! Kartais aplanko jausmas, kad net neatsikvepiam nuo švenčių. Ir aišku kaip ir kiekvienais metais aplanko tradiciniai klausimai: ką dovanoti? Už kiek dovanoti? Galų gale kur švęsti naujus metus? Šį kartą noriu pakalbėti apie klausimą ką ir už kiek […]