Artėjančios Kalėdos: džiaugsmas ar galvos skausmas?

Artėjančios Kalėdos: džiaugsmas ar galvos skausmas?

Atrodo šventės ateina net neišėjusios. Čia vienos Kalėdos čia žiūrėk jau kitos! Kartais aplanko jausmas, kad net neatsikvepiam nuo švenčių. Ir aišku kaip ir kiekvienais metais aplanko tradiciniai klausimai: ką dovanoti? Už kiek dovanoti? Galų gale kur švęsti naujus metus?

Šį kartą noriu pakalbėti apie klausimą ką ir už kiek dovanoti? Neslėpsiu, vengiu dovanoti ir pati gauti dovanas, kurios yra nepraktiškos, kurios reikalauja tik vieno dalyko arba vietos lentynoje/stalčiuje arba būti išmestos… Ok išmetu negreitai, praėjus pusei metų  Taigi, mano straipsnis apie praktiškas ir „sunaudojamas“ dovanas. Dovanas žmonėms, kurie mėgsta valgyti (kita vertus, kas nemėgsta?), gaminti bei patirti naujus skonius.

Pripažinkim, dovanoti valgomas dovanas tapo labai populiaru. Padovanojus valgomą dovaną laimi ir vienas ir kitas. Padovanojau ramu, pliusas, gavau suvalgiau, patyriau naujų skonių, o jeigu dar buvo skanu apsidžiaugiu dvigubai.

Kalbėsiu apie dovanas, kurios tikrai bus suvalgytos, kurios nebus padėtos lentynoj prie „nevalgomų“ produktų (manau visi turim tokią lentyną) .

Geras alyvuogių aliejus – visada geras sprendimas, jeigu nežinom ką žmogus mėgsta.

Gero vyno butelis – puikus pasirinkimas vyno gurmanams, ieškantiems vyno skonių.

Sūris – visi mėgstame gerą sūrį, derinant kartu su džemukais prie sūrių arba prie gero vyno.

Saldumynai – dovanokim gerus ir kokybiškus saldumynus, šiomis dienomis mes tikrai tokių turime.

Užtepėlės, padažai, pagardai… – visi šitie dalykai neužsibūna lentynoje, su makaronais, su sūriu, su duonelėmis ir pan. kuo  puikiausiai suvalgysime.

Ilgo brandinimo balzaminis actas – tai tikra dovana tikram gurmanui.

Žąsų arba ančių kepenėlių paštetas „Foie gras“ – tai tikras delikatesas tikrai išrankiam gurmanui.

Gerų ateinančių apsipirkimų, mažiau streso, kuo ilgiau geresnės nuotaikos ir žinoma nuostabių ateinančių švenčių!

Sandra

The Meat Point